Kertápolás


A telepítést követő két évben erősebben visszavágjuk a dísznövényeket azért, hogy megerősítsük a gyökérzetüket és a tövüket, hogy aztán szép hajtásrendszert nevelhessünk nekik. Sokan félnek ettől az erősebb visszavágástól és inkább kihagyják, vagy csak részlegesen végzik el, ezért hosszútávon elég nagy kár keletkezhet a kertben. Természetesen vannak olyan növények is, amelyek egyáltalán nem igénylik a metszést, ilyen például az örökzöld magnólia, vagy a rododendron, épp ezért, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban a metszési munkálatokat illetően, inkább kérjük ki szakember véleményét, hogy ne okozzunk kárt növényeinknek.

2008. március 30., vasárnap

"Utolsó pillanat"

Aki még nem szellőztette ki a füvét a jövő héten, még megteheti! Azután már csak jövő tavasszal, persze ez alól kivétel a magasabban fekvő területek és az északi lejtők. A fűszellőztetés után fontos a tavaszi "indítótrágyázás", amihez egész nagy választékban kaphatók kerti műtrágyák.
3 000Ft/10kg-os kiszerelésben már kapunk is a füvünk beindításához trágyát, ami kb. 250nm-re elegendő mennyiség. A trágya kiterítése után nagyon fontos a többszöri alapos beöntözés!
A lombhullató kerti dísznövények kora tavaszi metszését is jó lenne a most kezdődő héten befejezni, bár már ez is az utolsó megfelelő időpontja ennek a munkának. Az örökzöldeket még lehet metszeni, azok még nem indultak növekedésnek, persze ez alól vannak kivételek.


Induljon a hét Mindenkinek szép napos idővel!


Nincsenek megjegyzések: