Kertápolás


A telepítést követő két évben erősebben visszavágjuk a dísznövényeket azért, hogy megerősítsük a gyökérzetüket és a tövüket, hogy aztán szép hajtásrendszert nevelhessünk nekik. Sokan félnek ettől az erősebb visszavágástól és inkább kihagyják, vagy csak részlegesen végzik el, ezért hosszútávon elég nagy kár keletkezhet a kertben. Természetesen vannak olyan növények is, amelyek egyáltalán nem igénylik a metszést, ilyen például az örökzöld magnólia, vagy a rododendron, épp ezért, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban a metszési munkálatokat illetően, inkább kérjük ki szakember véleményét, hogy ne okozzunk kárt növényeinknek.

2009. október 22., csütörtök

Pálmák és a kertünk téliesítése, kertépítés télen

Kedves Látogatónk!

Elérkezett a kertünkben lévő kenderpálmáink téliesítése, télre való felkészítése.
Bár most enyhe még az idő, délnyugaton 20 fokot is mértek ma, de november elején újabb lehűlés következhet. Ezért nem csak pálmáinkat, hanem az egész kertünket érdemes felkészíteni a téli időszakra. Ezek a felkészítő munkák teljesen kertre szabott, kertenként teljesen eltérő munkák is lehetnek, kertünk jellegétől függően végezzük el. Befolyásolja a terület fekvése, kialakítása és egyéb tényezők sorozata, ezért erre egy megadott, mindenhol alkalmazható szisztémát nem lehet leírni, mivel minden kert más és más munkát igényel.
Kertátalakítást és teljes kertépítést télen is csinálunk, nem beszélve a tereprendezésről, fakivágásokról, terület-előkészítő munkákról! Mivel az erősen fagyos, illetve havas napok száma elenyésző, ezért télen is ki tudjuk alakítani a kívánt kertünket, tereprendezéstől a növényültetésig, a kézi füvesítést is beleértve. A gyepszőnyeg terítése pozitív tartományban végezhető munka, amit a jobb idő beálltával, mint a kert befejező munkafolyamatát utólag is elvégezhetjük, ezzel mire jó idő lesz

Nincsenek megjegyzések: