Kertápolás


A telepítést követő két évben erősebben visszavágjuk a dísznövényeket azért, hogy megerősítsük a gyökérzetüket és a tövüket, hogy aztán szép hajtásrendszert nevelhessünk nekik. Sokan félnek ettől az erősebb visszavágástól és inkább kihagyják, vagy csak részlegesen végzik el, ezért hosszútávon elég nagy kár keletkezhet a kertben. Természetesen vannak olyan növények is, amelyek egyáltalán nem igénylik a metszést, ilyen például az örökzöld magnólia, vagy a rododendron, épp ezért, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban a metszési munkálatokat illetően, inkább kérjük ki szakember véleményét, hogy ne okozzunk kárt növényeinknek.

2010. február 20., szombat

Közeleg a jobb idő

Tisztelt Látogatók!

Bár még most is néhol újra havazik és ismét visszaesett a hőmérséklet kissé, hamarosan beköszönt az enyhébb idő és kezdődhetnek a tavaszi munkák!
A tartós hó és hideg miatt lesz mit rendbe tennünk kertünkön: hó alá befülledt fű, szétnyomott örökzöldek, fagyásoktól szenvedett növények. Rengeteg csapadék hullott az elmúlt hetekben is. Ha elolvadt a hó és kicsit szikkad a talaj, kezdhetjük a tavaszi metszéseket is.
Metszési munkák: öreg növények fiatalítása, cserjék visszavágása, évelők visszametszése.
Metszési munkákkal kapcsolatban hívjon Minket: 06 30 530 62 52 Spiegel Ákos

Nincsenek megjegyzések: