Kertápolás


A telepítést követő két évben erősebben visszavágjuk a dísznövényeket azért, hogy megerősítsük a gyökérzetüket és a tövüket, hogy aztán szép hajtásrendszert nevelhessünk nekik. Sokan félnek ettől az erősebb visszavágástól és inkább kihagyják, vagy csak részlegesen végzik el, ezért hosszútávon elég nagy kár keletkezhet a kertben. Természetesen vannak olyan növények is, amelyek egyáltalán nem igénylik a metszést, ilyen például az örökzöld magnólia, vagy a rododendron, épp ezért, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban a metszési munkálatokat illetően, inkább kérjük ki szakember véleményét, hogy ne okozzunk kárt növényeinknek.

2010. március 31., szerda

Fűszellőztetés után tápanyag-utánpótlás

Ha még nem csináltuk meg ezt a két igen fontos előkészítő munkát, akkor még most megtehetjük a hétvégén, persze, ha az idő is engedi. A fűszellőztetés egy nagyon fontos munkafolyamat, ami segíti füvünk gyors tavaszi fejlődését. Mikor beindítjuk öntözőrendszerünk érdemes tápanyagot is kijuttatnunk. Sokféle tápanyag-utánapótlót lehet beszerezni az olcsótól a drágábbig. Ki-ki mennyit szán kertjére, bárhogy is döntünk, mindenképp érdemes alkalmaznunk ezt a tavaszi indító trágyázást. Senkit nem akarunk befolyásolni melyiket válassza, rábízzuk Mindenkire.

A metszéssel, fűszellőztetéssel és a tápanyag-utánpótlással eljutottunk a kora tavaszi kertápolásunk végéhez, ha van, beindíthatjuk öntözőrendszerünk is az időjárásra hangolva természetesen.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Nincsenek megjegyzések: